Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 ianuarie 2009




UN ZAMBET DE COPIL... Din pacate lucrurile contagioase sunt de regula cele din spectrul sumbru al vietii: prostia, ar fi unul, rautatea altul. Zambetul - da, daca este egoist si rautacios. Asta e viata. Raul prinde mult mai repede decat binele. Un zambet pur, inocent nu se ia, pentru ca se intalneste foarte rar. Odata cu pierderea inocentei pierdem si semnificatia vietii. Intr-un anume fel zambeste un copil si intr-un altul un adult. Lucrurile pe care le consideram noi nostime nu au nici o valoare pentru un copil. Toti copii sunt frumosi. Toate animale sunt simpatice cand sunt doar pui. De ce? Simplu: sunt inocente, iar inocenta lor le face frumoase. Cand crestem, societatea ne viciaza si ne pierdem puritatea. Intreaba un copil despre un adult daca e frumos si sa vezi ce o sa-ti raspunda. La el frumusetea nu este legata de aspectul fizic, ci de frumusetea sufletului. Hai sa invatam de la cei mici ce este frumusetea! Numai atunci vom afla lucrurile cu adevarat frumoase.

Am intalnit destul "vorbe de duh despre zambet". "Zambeste ca maine va fi mai rau!" - este probabil cea mai cunoscuta expresie, care are si un substrat destul de interesant, insa am gasit chiar pe acest site o parafraza a acestuia: "Zambesc ca nu stiu cum va fi!" pe care eu o consider mult mai profunda. Asa ca ar trebui sa dam ascultare indemnului si sa zambim, ca daca maine va fi mai rau? Poate va fi mai bine, dar avem aceasta certitudine? Medical s-a constatat ca atunci cand zambesti ti se contracta mai putini muschi decat atunci cand stai incruntat. Asa ca sa fim practici si sa si economisim niste bani (dati pe cosmeticale) si sa zambim. Unii aplica o terapie prin ras, dar oare este acesta rasul nostru. 

Brancusi spunea ca cei care uita sa fie copii si pentru o clipa au murit, hai sa fim copii si sa zambim, din tot sufletul, sa nu fim rautaciosi si sa ne bucuram ca cine stie ... poate maine nu vom mai fi!